zelf binden.jpg

DIY PAKKET BELLYBINDING

 

Do It Yourself pakket Bellybinding

Wil je graag zelf leren buikbinden na je bevalling? Dan is mijn online DIY- pakket Bellybinding iets voor jou!


Met dit online pakket:

  • Leer jij stap voor stap en op een geheel verantwoorde en duidelijke manier hoe jij jezelf kunt inbinden tijdens je kraamperiode.

  • Ben jij in staat jouw herstelproces na je bevalling te ondersteunen én daarmee goed voor jezelf te zorgen.

  • Profiteer van je de vele voordelen die buikbinden na de bevalling jou kan bieden!

Je ontvangt een duidelijke instructievideo met handboek om vervolgens helemaal zelf in jouw kraamtijd mee aan de slag te gaan! Uiteraard is de doek t.w.v. 50 euro (18 meter katoen) inbegrepen in het pakket en wordt deze gratis naar je opgestuurd.

Jouw investering:
147,-
 


'De doek voelt zo fijn en stevig en het helpt in mijn houding (minder last van mijn rug!). Ik ben blij dat ik mezelf dit gegund heb, de buikbinding geeft me een heel geborgen gevoel.' Inge, mama van 1 kindje

 

Ik heb de veelgestelde vragen over dit online pakket hieronder op een rijtje gezet voor je. De antwoorden geven een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten van het DIY pakket Bellybinding.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Stuur me dan even een berichtje !


Voor de snelle beslisser: je kunt het pakket ook gelijk bestellen via de onderstaande knop. Ik zorg dat je binnen 1-3 weken jouw doek in huis hebt én dat je toegang hebt tot de video en het handboek!

IMG_6672.jpg
 

ERVARINGEN VAN ANDERE VROUWEN

 

'Tijdens mijn zwangerschap las ik over Bellybinding en  ik was meteen enthousiast: dit gunde ik mijzelf na de zwangerschap! Ik ben met het DIY-pakket aan de slag gegaan. Het was even goed oefenen om het goed onder de knie te krijgen, maar ik merkte al snel dat ik het zowel fysiek als mentaal erg fijn vond om te doen. Mijn lichaam werd ondersteund in het proces van ontzwangeren: mijn buikomvang nam af, gewicht werd minder en het voelde alsof alles van binnen weer het juiste plekje in nam. Mentaal merkte ik dat het een gevoel van geborgenheid gaf, een soort van afsluiten van een periode van zwanger zijn en het nieuwe leven als mama. Het contact met Tjarda heb ik als zeer prettig ervaren. Ik kon altijd even een mailtje sturen als dit nodig was!'

Marianne, Elburg

VEELGESTELDE VRAGEN

Over het DIY pakket Bellybinding

 

BUIKBINDEN ZIET ER (LETTERLIJK 😉 ) INGEWIKKELD UIT. KAN IK DAT ÉCHT WEL ZELF?

Zeker weten! Er is nog geen één vrouw geweest die het na mijn instructies niet zelf kon. Ze zijn wél allemaal verbaasd over hun eigen knoopkunsten!
De instructies die ik tijdens een live-sessie buikbinden geef, zijn niet anders dan hoe ik ze in de instructievideo geef. Ik kan je hooguit niet ‘corrigeren’ tijdens het binden.
Daarom let ik er in de video en in het handboek op dat ik alle dingen waar je alert op moet zijn benoem.
En kom je er nu echt niet uit? Dan mag je me altijd een mailtje sturen (evt. met video) en dan kijk ik graag met je mee.
En, zoals met veel dingen het geval is: oefening baart kunst. Je wordt er vanzelf handiger in.

WAT IS HET VERSCHIL MET HET BOEKEN VAN EEN UITGEBREIDE BEHANDELING BIJ MIJ THUIS EN HET ZELF LEREN BINDEN MET HET DIY PAKKET ?

Heel eerlijk, een behandeling van mij bij jou thuis waarbij je ook een massage en een moxa-treatment ontvangt, heeft een hele grote meerwaarde. Namelijk: diepere ontspanning, rust, je mag volledig ontvangen én je voelt de energie weer meer stromen. Ik neem de tijd om met liefdevolle aandacht je buikgebied voor te bereiden op de binding en het op die manier dieper te helpen helen.
Maar ik heb ook gemerkt dat er vrouwen zijn die -vanwege reisafstand of omdat ik volgeboekt ben- ‘naast het net vissen’. Met mijn DIY pakket kunnen al deze vrouwen alsnog -met mijn begeleiding- de ervaring van Bellybinden hebben in de kraamperiode.

WAT LEVERT ‘ALLEEN’ BUIKBINDEN MIJ DAN OP? ZONDER MASSAGE EN MOXA-TREATMENT?

Ook zonder de massage en moxa-treatment heeft buikbinden een helende werking op je buik-, heup-, en bekkengebied. Het helpt je baarmoeder krimpen, de organen op hun oorspronkelijke plek terug te laten komen, overtollig bloed, lucht en vocht versneld af te voeren, het geeft je steun in je houding en het kan helpen tegen de pijn van eventuele naweeën.
Op een meer emotioneel en energetisch niveau kan het dragen van de doek je een beschermd en geborgen gevoel geven in die eerste overweldigende periode na de bevalling én het moedigt je aan om je rust te pakken als (nieuwe) mama.

'Ik ben blij dat ik mezelf kan inbinden op de momenten dat ik daar behoefte aan heb. Super fijn! Echt een aanrader voor elke bevallen vrouw!' Marianne, mama van 1 kindje


WAT KRIJG IK IN HET DIY PAKKET?

Het pakket bestaat uit een instructievideo, een digitaal handboek (9 pagina’s) én de Bellybind doek die ik je kosteloos toezend.
De instructievideo begeleidt je duidelijk en stap voor stap door de techniek van het inbinden.
Het handboek bevat achtergrondinformatie en uitleg over de werking, het gebruik, de voordelen en de contra- indicaties van buikbinden en wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het buikbinden (bijv. diastase, bekkenbodemspieren).
Je ontvangt een 18 meter lange doek van 100% katoen t.w.v. 50 euro, die rondom gelockt is met een speciale lockmachine. Met deze doek kun jij je in de gehele kraamperiode inbinden. De doek kun je na het inbinden op jouw maat knippen zodat ‘ie perfect aansluit op jouw lichaam (niet iedere vrouw heeft 18 meter nodig voor het inbinden van het bekken-, heup-, en buikgebied).

WAAR MOET IK AAN DENKEN WAT BETREFT CONTRA- INDICATIES?

Er zijn enkele contra-indicaties zoals heftig bloedverlies na de bevalling of een keizersnede, die maken dat je niet direct in je kraamweek kunt starten met buikbinden. In het handboek ontvang je duidelijke richtlijnen vanaf wanneer je dan wél kunt beginnen met binden. Buikbinden is effectief tot 3-4 maanden na je bevalling.
Enkele minder voorkomende contra-indicaties die reden kunnen zijn om niet te gaan buikbinden, zijn: een diastase van meer dan 3 cm, en symfyse breuk of een prolaps. In het handboek staat duidelijk omschreven hoe je deze herkent en hoe je dan moet handelen.

IS BUIKBINDEN VEILIG?

O.a. fysiotherapeuten, kraamverzorgsters en verloskundigen reageren wel eens sceptisch op het inbinden van je buik na de bevalling. De manier van inbinden die zij dan voor ogen hebben, is er één waarbij de vrouw dagelijks en de hele dag, maanden achter elkaar, de doek draagt. Als je buikbinden op die manier toepast kan het een nadelig effect hebben op je buik- en bekkenbodemspieren. Je kunt je spieren lui en inactief maken.
A.d.h.v. mijn DIY pakket leer je hoe je de buikbinding op een verantwoorde en effectieve wijze kunt toepassen, die volkomen veilig is en je juist helpt in je herstel!

MOET IK MIJ EXTRA VERDIEPEN IN HET OPBOUWEN VAN SPIERKRACHT IN DE BEKKENBODEM EN BUIKSPIEREN ALS IK WIL GAAN BUIKBINDEN?

Ja, en daar lees je ook meer over in het handboek behorende bij het DIY pakket. Ook wanneer je niet van plan bent om te gaan buikbinden: het is altijd raadzaam om oefeningen te doen voor je bekkenbodem na een bevalling, en om je core te verstevigen om verzakkingen of andere ongemakken en pijnklachten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is wel belangrijk dat je dit op een verantwoorde manier doet. Heb je geen idee hoe je dat aan moet pakken?
In het DIY pakket leer ik je niet welke oefeningen je kunt doen. Hiervoor heb ik apart van het DIY pakket nog een online serie van 3 korte lessen  ontwikkeld waarin je op een effectieve en verantwoorde manier leert de kracht in je bekkenbodem en de rest van je lichaam weer op te bouwen na je bevalling. Als je gebruik maakt van het DIY pakket, zijn deze lessen tegen een verlaagd tarief voor jou beschikbaar (27,- i.p.v. 47,-).

WAT ALS IK NIET ZELF KAN BINDEN IN MIJN KRAAMWEEK, BIJVOORBEELD OMDAT IK NOG TE ZWAK BEN VAN DE BEVALLING?

De instructievideo bevat ook een deel waarin ik je laat zien hoe je door iemand anders kunt worden ingebonden. Op die manier kun je iemand anders, bijvoorbeeld je partner of een vriendin, inschakelen om je in het begin te helpen met inbinden.

IK HEB TOCH HELEMAAL GEEN TIJD OM TE GAAN BUIKBINDEN ZODRA IK BEVALLEN BEN?

Ik wéét als mama van 2 kinderen hoe intens de kraamweken kunnen zijn. En daardoor weet ik ook hoe ontzettend belangrijk het is om jezelf extra te ondersteunen die eerste periode in je herstel. Het is belangrijk, nee, essentieel dat jij goed voor jezelf zorgt!
Ja, het is druk en ja, tijd is schaars. Maar bedenk je ook dat (over het algemeen) je de keuze hebt hoe jij gebruik maakt van je tijd. Maak je dagelijks even bewust de ruimte om goed voor jezelf te zorgen en met je herstel bezig te zijn? Of kies je voor (bijvoorbeeld) social media of Netflix? It’s up to you.
Als je het buikbinden onder de knie hebt kun je doek in 10-15 minuten bij jezelf omknopen!

WAAROM ZIT ER EEN LEVERTIJD OP DE BELLYBIND DOEK?

De levertijd van de doek is 1-3 weken.
De doek wordt handgemaakt. Bij grote vraag naar doeken kan het dus voorkomen dat er een nieuwe voorraad gemaakt moet worden. Binnen 3 weken heb jij een doek in huis!

WAT DOE IK MET DE DOEK NA MIJN PERIODE VAN INBINDEN?

Gouden tip: in de verkleedkist voor de kinderen! Leuk materiaal om mee te mummificeren 😉.
Omdat je de doek op maat kunt knippen, zal je na de periode van inbinden weinig meer hebben aan de doek en ik neem om die reden ook geen doeken terug.
Uit hygiëne oogpunt én zodat de doek perfect op jouw lijf aansluit, wil ik iedere vrouw voorzien van haar eigen doek.


‘Het zelf binden ging heel goed! In eerste instantie dacht ik: hoe moet ik dit ooit zelf gaan kunnen? Maar na de duidelijke en heldere instructies gaat het heel soepel!’ Marjet, mama 1 kindje

Allright! Gun jij het jezelf om jouw herstelproces extra te ondersteunen in je kraamperiode?

 
6.jpg
 

Tot slot nog enkele kleine letters (aanvullend op de Algemene Voorwaarden die hier te vinden zijn):


  • Het inbinden van de buik is op eigen risico en jouw eigen verantwoordelijkheid. Dana Yoga en Geboorte en/of Tjarda Tijsma kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor consequenties en/ of resultaten.

  • Buikbinding is bedoeld om je te helpen bij je herstel na je bevalling. Dana Yoga en Geboorte en/ of Tjarda Tijsma kan je geen garanties geven over de resultaten. Resultaat is afhankelijk van je commitment om te buikbinden volgens de richtlijnen én afhankelijk van je fysiek gestel na de bevalling.

  • Dana Yoga en Geboorte en/ of Tjarda Tijsma is niet verantwoordelijk of buikbinding al dan niet toegepast kan worden in jouw specifieke situatie. Bij geen gebruik willen of kunnen maken van buikbinden is alleen binnen 14 dagen na aankoop restitutie van betaling mogelijk (herroepingsrecht). Na afloop van de termijn van het herroepingsrecht bestaat er géén mogelijkheid tot restitutie van betaling meer.

Twijfel je teveel i.v.m. mogelijke contra-indicaties na je bevalling? Wacht dan met jouw pakket bestellen tot je bevallen bent, dan weet je het zeker! Let op: hou in dit geval wel rekening met een levertijd van max. 3 weken!