bb_edited.jpg
 

Wil jij weten hoe je goed voor jezelf zorgt na jouw bevalling én kunt genieten van het jonge moederschap? Het online programma ‘Prepare for Postpartum’ helpt je hierbij!

 

HERKEN JIJ DIT?

 • Je wordt binnenkort (opnieuw) moeder maar je bent vooral bezig met de zwangerschap en de bevalling en nog niet met de periode erna.

 • Je bent voor het eerst zwanger en je voelt je onzeker en onwetend over de spannende en onbekende periode die komen gaat.


 • Je wordt voor het eerst moeder en je hebt geen idee hoe jij je op die eerste periode met je kindje moet voorbereiden of waar je moet beginnen.

 • Je bent zwanger en je bent ervan overtuigd dat je zelf invloed kunt uitoefenen op je kraamtijd, maar je weet nog niet zo goed hóe dan precies.


 • Je verwacht binnenkort een kindje en weet dat het een intense tijd zal worden en je ziet het daarom als een grote uitdaging om goed voor jezelf te blijven zorgen.


Of misschien word je opnieuw moeder en….

 • Je ziet op tegen het combineren van de zorg voor de baby met je oudere kindje(s) én jouw herstel.


 • Je vond je eerdere kraamtijd zwaar en hebt een diep verlangen het deze keer anders te mogen beleven, maar je weet niet hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

 

HERKENBAAR?
VERLANG JIJ ER OOK NAAR OM:

 • Vol vertrouwen, zelfverzekerd en vanuit rust de kraamtijd in te gaan?

 • Optimaal te genieten van die eerste periode met jouw kindje en van het jonge moederschap?

 • Zo goed mogelijk te herstellen (fysiek én mentaal) en goed voor jezelf te blijven zorgen in deze bijzondere levensfase?

 • De best mogelijke en ontspannen start voor je kindje en je gezin te hebben?


Dan is het online programma Prepare for Postpartum iets voor jou!

Een goede voorbereiding draagt echt bij aan een positieve beleving van het jonge moederschap! Ook (of misschien wel juist!) als het anders loopt dan je had gehoopt.

‘Een heel volledig programma, ik heb het met grote interesse doorlopen! Je kunt alle informatie héél goed gebruiken als je een kindje gaat krijgen!’ Lisa, zwanger van haar 1e kindje

De informatie uit dit online programma krijg je niet van een verloskundige of andere zorgverlener.’ Marinka, zwanger van haar 1e kindje

 
IMG_2532.jpg
 

Je niet voorbereiden is een gemiste kans!

In mijn werk als postpartum doula ben ik al heel vaak tegengekomen dat vrouwen na het krijgen van een kindje zeggen: ‘had ik me maar beter voorbereid.’
Na de bevalling komen ze erachter dat ze te weinig steun ervaren, of zich overweldigd voelen door alle nieuwe en ongekende emoties, het hormonencircus en de fysieke ongemakken die komen kijken bij het herstel van een bevalling of bij het geven van borstvoeding. Ze lopen tegen allerlei dingen aan en hebben moeite te genieten van de kraamperiode (die overigens veel langer duurt dan de kraamweek van 8 dagen!).


Het minimaal voorbereiden op de kraamtijd heeft al bij veel vrouwen geleid tot onzekerheid,

twijfels, het gevoel te falen, eenzaamheid en teleurstellingen. De verwachtingen die zij vooraf hadden zijn totaal anders dan de realiteit waar zij in terecht komen.

Het is toch eigenlijk vreemd dat we zo weinig aandacht besteden aan het voorbereiden op de kraamtijd, terwijl het misschien wel de grootste life- changer in je leven is?!
De eerste maanden met jullie kindje is een unieke periode en kun je nooit over doen. Het is het waard om de ervaring van deze periode zo plezierig en positief mogelijk te maken!
In Prepare for Postpartum leer ik je hoe !

‘Veel vrouwen denken vooraf niet na over de kraamtijd. Terwijl ik al mijn vriendinnen heb horen zeggen dat ze het achteraf beter wel hadden kunnen doen.’ Annabel, zwanger van haar 1e kindje

‘Er ging een wereld voor me open toen ik mee ging doen aan dit online programma.' Jamilla, zwanger van haar 1e kindje

 

DIT LEVERT HET ONLINE PROGRAMMA JE OP:

 • Je gaat met veel meer zelfvertrouwen en rust het moederschap tegemoet.

 • Je bent je bewust van jouw wensen, verlangens, behoeften en grenzen in jouw kraamtijd.

 • Je weet wat jou te wachten staat qua herstel en met de baby.

 • Je weet wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te kunnen blijven zorgen.

 • Je weet wat jij kunt doen om je (fysieke en mentale) herstel te bevorderen.

 • Je weet wat jij en je partner nodig hebben om straks positief terug te kunnen kijken op die eerste periode met jullie kindje.

Dit online programma brengt duidelijkheid in wat voor jou belangrijk is in jouw kraamtijd. Het helpt je te focussen op jouw prioriteiten!

Wil jij ook inspiratie voor zelfzorg, herstel, voeding én veel praktische tips ontvangen waarmee je je al tijdens de zwangerschap goed voorbereid voelt?

9.jpg
 

DE INHOUD VAN HET ONLINE PROGRAMMA

In 5 modules neem ik je mee in alles wat je kunt verwachten en tegenkomen de eerste periode na jouw bevalling:

(Natuurlijke) oplossingen tegen (fysieke) ongemakken

Mindset & zelfzorg

Herstelbevorderende voeding

De baby en je partner

Opbouwen van fysieke kracht


Als BONUS ontvang je:
15 herstellende recepten voor in je kraamtijd
3 korte yogalessen voor na je bevalling (t.w.v. 67,-) 
Een Postpartum plan waarmee jij jouw unieke wensen voor de kraamtijd inzichtelijk kunt maken.

Je houdt onbeperkt toegang tot alle modules!
Dus je kunt alles in je eigen tempo volgen of later nog eens herhalen. 

MODULE 1
DE EERSTE 40 DAGEN EN JOUW HERSTEL

 • Je ontdekt wat je kunt verwachten in de eerste weken na je bevalling en hoe jij je hier op kunt voorbereiden.

 • Je ontdekt welke ongemakken je kunt tegenkomen en hoe je deze op natuurlijke wijze kunt verzachten. Met behulp van de ‘Mama-uitzetlijst’ weet jij precies welke producten je alvast in huis kunt halen!

 • Je maakt een start met het invullen van jouw unieke Postpartum plan.

MODULE 2
MINDSET EN ZELFZORG

 • Je gaat dieper in op het belang van de juiste mindset in jouw kraamtijd, en hoe je deze creëert.

 • Je gaat je mindset t.a.v. de kraamtijd en jouw zelfzorg onder de loep nemen.

 • Je ontdekt waarom zelfzorg en in verbinding zijn met jezelf belangrijk is als je net bevallen bent.

 • Je wordt je bewust van wat jij nodig hebt om in contact te blijven met jezelf, en welke dingen impact gaan maken op jouw energielevel.

 • Daarnaast ga je ook weer aan de slag met jouw unieke Postpartum Plan. 

MODULE 3
POSTPARTUM VOEDING

 • Je ontdekt wat het belang is van goede voeding na jouw bevalling.

 • Je leert welke voeding jou het beste ondersteunt tijdens jouw herstel.

 • Je maakt een plan hoe jij jezelf tijdens de kraamperiode zo goed mogelijk kunt voorzien van voedzame en gezonde voeding (als onderdeel van het Postpartum plan).

 • Ter inspiratie ontvang je 15 recepten voor in jouw kraamtijd.

MODULE 4
JE BABY EN JE PARTNER

 • Je krijgt inzicht in wat je kunt verwachten met je baby: welke basisbehoeften heeft een baby en wat is normaal gedrag voor een baby?

 • Je gaat dieper in op de veranderende relatie tussen jou en je partner.

 • Je ontdekt hoe jullie samen dit avontuur kunnen aangaan, waarbij jullie elkaar de ruimte geven en op elkaar kunnen vertrouwen.

 • BONUS: je ontvangt specifieke tips en tools voor wanneer je al oudere kindjes hebt.

MODULE 5
FYSIEKE KRACHT OPBOUWEN

 • Je ontvangt 3 korte yogalessen die geschikt zijn om te doen in de eerste periode na je bevalling

 • Je leert hoe je actief en bewust het fysieke herstel van de zwangerschap en de bevalling kunt ondersteunen, met speciale aandacht voor de bekkenbodem.

 • Je ontdekt hoe je op een laagdrempelige en verantwoorde manier je kracht weer kunt opbouwen na de bevalling.

 • Je leert hoe je naar je lichaam/ grenzen kunt luisteren terwijl je in beweging blijft.

 • Je legt een goed fundament voor jouw verdere herstel.

POSTPARTUM PLAN

Het postpartum plan is onderdeel van iedere module. Het plan nodigt je uit om extra na te denken over de informatie uit de modules, en het toepasbaar te maken op je eigen persoonlijke situatie.
Het plan en de thema’s uit de verschillende modules geven jou en je partner aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan over dingen waar jullie zelf niet op gekomen waren.
Er komen duidelijke behoeften, verlangens en voornemens uit het plan naar voren, waarmee jij bewust je kraamtijd in gaat. En juist dit maakt de kans op een positieve beleving van deze belangrijke levensfase veel groter!

 

JOUW INVESTERING IN EEN BEWUSTE VOORBEREIDING?

Nu tijdelijk voor slechts 37,- !

 

ERVARINGEN VAN ANDERE VROUWEN

 

‘De informatie uit dit programma kun je héél goed gebruiken als je een kindje gaat krijgen! Ik heb veel nieuwe dingen geleerd.
Het is een heel volledig programma, ik heb het met grote interesse doorlopen.

De eerste module vond ik wel overweldigend en confronterend. Maar het is juist goed om het te horen, zodat ik weet wat er zou kunnen gebeuren. Het heeft me laten inzien dat ik mijn verwachtingen mag bijstellen.
Ik heb nu een veel realistischer beeld en voel me mentaal veel beter voorbereid én ik heb veel meer vertrouwen!
Het Postpartum plan heeft me tot denken aangezet. Het heeft me inzicht gegeven op welke manier ik de eerste periode met mijn baby het liefst wil doorbrengen en wat/ wie ik hiervoor nodig heb.
Het plan en de topics uit de verschillende modules hebben mij en mijn vriend aanleiding gegeven om met elkaar in gesprek te gaan over dingen waar we zelf niet op gekomen waren!
Ik ga het programma tijdens mijn verlof absoluut nog een keer doorlopen. Het is eigenlijk zonde om alle informatie maar 1x te lezen!’

Lisa, zwanger van haar 1e kindje

tjar2.png

OVER TJARDA

‘Voor mij was moeder worden mijn allergrootste wens. Toen ik het eenmaal was, vond ik het zwaar en heel vaak helemaal niet zo leuk. Het viel me tegen.’

Inmiddels weet ik dat het me is tegengevallen omdat ik te weinig wist van de grote veranderingen die me te wachten stonden. Ik had onrealistische verwachtingen, was heel hard voor mezelf en ik stond mezelf niet toe om om hulp te vragen.Het resulteerde in een heftige burn-out, 3 maanden na de geboorte van mijn 2e kindje.

Mijn eigen ervaringen in de reis naar moeder worden hebben gemaakt dat ik mij ben gaan omscholen tot postpartum doula en het mijn passie is geworden om zoveel mogelijk vrouwen te begeleiden en ondersteunen in het eerste jaar na hun bevalling.
Met de kennis en ervaring die ik nu heb maak ik echt een verschil voor vrouwen in hun

kraamtijd (and beyond!).

 

In de opwinding van de geboorte van een baby wordt de moeder vaak vergeten.

Terwijl de nieuwe moeder net zo kwetsbaar is als de pasgeboren baby en zij op haar eigen manier

aandacht en zorg verdient!

Het is mijn missie om vrouwen hier al tijdens hun zwangerschap bewust van te maken en dit is iets

wat ook jij je mag gaan realiseren.

Word je bewust van hoe jij invulling wilt en kunt geven aan een fijne postpartum tijd! Een periode waarin jij jezelf de tijd en rust mag gunnen om te wennen aan de baby en de nieuwe (gezins)situatie. Zodat je een stevig fundament kunt neerzetten van waaruit jij op je best voor je gezin kunt zorgen!

Hoe belangrijk is jouw herstel voor jou?

 
16.jpg