KimZwart_Hofschuur_LQ-36[13516].jpg

HET GEZICHT ACHTER DANA YOGA & GEBOORTE

Ik ben Tjarda, het gezicht achter Dana Yoga & Geboorte. Ik woon in Amersfoort met mijn gezin, ik ben moeder van Jeske (2015) en Sep (2018).


Ik heb al sinds ik een kind was een fascinatie voor alles wat met zwangerschap en baby’s te maken heeft. Sinds ik in 2015 zelf moeder werd realiseerde ik me pas de enorme impact van het krijgen van een kind. De overweldigende emoties en de transformatie die je als pas bevallen vrouw (en partner!) doormaakt. Na de geboorte van Sep heb ik, samen met mijn gezin, een moeilijke tijd doorgemaakt. Drie maanden na de bevalling raakte ik in een burn-out. Ik had veel pijn omdat ik niet goed hersteld was van de bekkeninstabiliteit tijdens mijn zwangerschap en de zorg voor mijn kleine kinderen dwongen mij continu om over mijn grenzen te gaan. In deze periode heb ik ervaren dat er geen goede zorg was voor mij als pas bevallen vrouw, met een gezin met 2 hele jonge kinderen. Mijn herstel heeft lang geduurd, mijn man is maanden thuis geweest van zijn werk om voor mij en de kinderen te zorgen. Na mijn ervaringen uit deze moeilijke periode wist ik: dit kan anders. Ik ben mij gaan verdiepen in begeleiding na de bevalling en heb uiteindelijk via de stichting The Postnatal Support Network een opleiding gevolgd tot Postpartum Doula. Ik ben inmiddels aangesloten bij de stichting, de enige organisatie die in Nederland hulp biedt aan gezinnen na de bevalling. Je kunt meer lezen over deze organisatie via: http://postnatalsupportnetwork.com/

Ik wil mij vanuit Dana Yoga & Geboorte hard maken voor een fijne postpartum tijd, een tijd waarin jullie als nieuw gezin jezelf de tijd en rust gunnen om te wennen aan elkaar. Een tijd waarin jullie gezin op de eerste plek kan komen en waarin andere zaken op een lager pitje mogen komen te staan. Het is mijn missie om vrouwen en hun partner hierbij te ondersteunen, zodat zij de ruimte krijgen om deze periode waardevol te maken.


Naast de postpartum ondersteuning bied ik zwangerschapsyoga en yoga voor na de bevalling aan.
Ik heb mijn opleiding tot Zwangerschapsyogadocente gevolgd bij Samsara in 2019/2020, en heb daarnaast ook het eerste basisjaar van de Saswitha opleiding voor Hatha Yoga & Wijsbegeerte afgerond in 2016.  Ik heb bijscholingen gevolgd om mij te specialiseren in Postpartum yoga en Bekkenbodemyoga.

Yoga is al jarenlang onderdeel van mijn leven, voor mij is de kracht van yoga enorm. Het helpt mij om me fysiek fit te voelen en het leert mij te luisteren naar mijn lijf, te voelen wat ik nodig heb.


Ik hoop je te ontmoeten in mijn lessen, of je te mogen ondersteunen na je bevalling!


Liefs,

Tjarda