Zoeken
  • Tjarda Tijsma

Yoni steamen na de bevalling

Vaginaal stomen (yoni-steaming)

Yoni- Steamen na de bevalling wordt steeds meer normaal in Nederland!

Wereldwijd maakt vaginaal stomen in veel culturen onderdeel uit van het herstelproces van de vrouw na een bevalling. Sinds 2020 ben ik gecertificeerd Yoni Steam Facilitator en kun je bij mij terecht voor het boeken van jouw vaginale stoom behandeling(en) na je bevalling! (uitsluitend i.c.m. met een Bellybinding behandeling of een Rebozo Sluitingsritueel).


Wat is vaginaal stomen?

Vaginaal stomen is een eeuwenoud natuurlijk en krachtig middel dat over de hele wereld gebruikt wordt om het diepe vrouwelijke welzijn te ondersteunen. Vaginaal stomen wordt niet alleen ingezet na een bevalling, het ondersteunt onder andere ook bij menstruatieproblemen (het kan helpen de cyclus te verbeteren en menstruatieklachten te verminderen), bij fertiliteit, een miskraam en tijdens de menopauze.


Bij het stomen wordt gebruik gemaakt van kruiden. De verschillende kruiden hebben een reinigende, desinfecterende en hydraterende functie. Daarnaast ondersteunen ze je bij de spijsvertering en de bloedopbouw (na het bloedverlies bij de bevalling). Veel kruiden hebben een sterke geneeskrachtige werking en moeten om die reden op de juiste wijze worden ingezet. Boek je een behandeling bij mij? Dan stuur ik je vooraf een vragenlijst (o.a. over jouw cyclus, eerdere zwangerschappen en bevallingen, medische bijzonderheden), op basis waarvan ik een unieke kruidenmix voor jou samenstel.

De werking van de meeste kruiden zijn zeer specifiek, dus je wilt er verzekerd van zijn dat je de juiste kruiden gebruikt volledig afgestemd op jouw situatie!Wat zijn de voordelen van vaginaal stomen na de bevalling?

· Het helpt het voortplantingssysteem genezen, reinigen en versterken.

· Het ondersteunt het zelfgenezend vermogen van de baarmoeder en helpt deze te krimpen.

· Het helpt resterend, vastzittend materiaal uit de baarmoeder te verwijderen.

· Het kan de pijn van een eventuele scheur of knip verzachten en helpen te herstellen.

· Het geeft diepe ontspanning en het helpt de vrouw om meer verbinding te voelen met haar lijf, te zakken in haar lijf.

Ook bij een keizersnede kan stomen verlichting geven: op het littekenweefsel van de keizersnede.

Vaak is stomen (i.c.m. een behandeling Bellybinding) het eerste moment waarop de vrouw met aandacht bij haar lichaam is na de geboorte van de baby. Emoties kunnen de ruimte krijgen en loskomen. Het is een mooi moment van zelfzorg.

Wat kom ik bij je doen?

Afhankelijk van welk pakket je kiest, kom ik in de kraamperiode 1 of 2 keer bij je langs. We plannen de behandelingen in zodra je bevallen bent, over het algemeen in de eerste 10-14 dagen na de bevalling. Er kunnen redenen zijn waarom het beter is nog eventjes te wachten met stomen. In dat geval kunnen we besluiten de behandeling nog even uit te stellen.


Het vaginaal stomen maakt onderdeel uit van een behandeling Bellybinding (of het Rebozo Sluitingsritueel). We starten de Bellybind behandeling met moxa-therapie gevolgd door een buikmassage waarbij het buikgebied wordt verwarmd, geactiveerd en losgemaakt. Na de buikmassage laat ik jou even rustig bijkomen en ondertussen bereid ik alvast de stoom voor: op basis van de door jou vooraf ingevulde vragenlijst heb ik een unieke kruidenmix voor tijdens het stomen samengesteld. Zodra je zo ver bent, mag je plaatsnemen op de stoomkruk. Ik zorg dat je warm bent toegedekt en laat je daarna in alle rust de stoom ervaren. Gemiddeld duurt het stomen 15 minuten. Na de stoombehandeling bind ik tot slot jouw buik in met de Bengkung Bellybind.

Boek je de vaginale stoom als uitbreiding van het Rebozo Sluitingsritueel? Dan bepaal ik in overleg met jou het meest prettige moment om te stomen.Kosten

Yoni steamen is bij mij alleen te boeken in combinatie met een Bellybind pakket of het Rebozo Sluitingsritueel tegen een meerprijs van 50,- (per behandeling).


Reserveren

Wil je jouw behandeling incl. vaginaal stomen reserveren? Neem dan snel contact op!


Dana Yoga en Geboorte/ Tjarda Tijsma is officieel gecertificeerd Yoni Steam Facilitator:Tot slot nog enkele kleine letters:

(aanvullend op de Algemene Voorwaarden die hier te vinden zijn):


Kruiden hebben een sterke geneeskrachtige werking en moeten om die reden op de juiste wijze worden ingezet. De behandeling wordt met de uiterste zorgvuldigheid voorbereid en uitgevoerd. Dana Yoga en Geboorte kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor consequenties en resultaten. Met het plaatsen van een reservering en het voldoen van de aanbetaling, ga je akkoord met alle geldende voorwaarden.

297 weergaven0 opmerkingen