IMG_6585.jpg

REBOZO SLUITINGSRITUEEL

Een eerbetoon aan je moederschap

 
 • Heb je een intense zwangerschap, bevalling of kraamtijd achter de rug en voel je dat je hier met aandacht bij wilt stilstaan?

 • Valt het moederschap of jouw herstel je tegen, stel je hoge eisen aan jezelf of sta je nooit echt stil bij wat een fantastisch werk jouw lijf heeft geleverd?

 • Of misschien heb je juist een hele positieve (beval)ervaring en ben je toch op zoek naar een manier om even volledig aandacht te hebben voor jezelf ?

In beide gevallen kun je de behoefte voelen om jouw zwangerschap, bevalling en kraamperiode op een symbolische manier af te sluiten. Met het Rebozo Sluitingsritueel kun je de aandacht op een prettige manier terug naar jezelf brengen, en je even laten verzorgen in plaats van zelf te zorgen.

 

WAT IS EEN REBOZO SLUITINGSRITUEEL?

Een rebozo is een katoenen doek die onder andere gebruikt wordt als draagdoek, maar die ook zeer geschikt is voor massages. De doek wordt veel gebruikt tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling voor het opvangen van weeën. Met het Rebozo sluitingsritueel sluit je de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd op een symbolische manier af. Tijdens de bevalling heb je je als vrouw letterlijk geopend om ruimte te geven aan de baby. Ook na de geboorte sta je in emotioneel en energetisch opzicht nog erg open. De rebozo doek wordt tijdens de massage op zes verschillende plaatsen onder je lichaam aangebracht. Je lichaam wordt zachtjes gewiegd en gemasseerd. De verschillende delen van het lichaam worden vervolgens stevig met de doek omsloten. Je lichaam wordt weer gesloten.


De periode na de bevalling kan behoorlijk intens zijn. Je kunt als vrouw het gevoel hebben dat je volledig wordt opgeslokt door het zorgen voor je kindje(s). Alle aandacht gaat naar het kleine baby’tje dat in jou gegroeid is en jij bent lichamelijk en geestelijk nog aan het herstellen. Het Rebozo Sluitingsritueel is een prettige manier om de aandacht terug naar jezelf te brengen. Voorafgaand aan de massage is er ruimte om je (bevallings)verhaal te delen, ook als dit een positieve ervaring is geweest. Het is een eerbetoon aan jezelf, aan jou als moeder en als vrouw!

 
 

DE VOORDELEN VAN EEN REBOZO SLUITINGSRITUEEL

 • Je brengt de aandacht terug naar jezelf

 • Het is een moment van diepe ontspanning en zorg voor jezelf

 • Het geeft de kans om te helen en om de zwangerschap en de bevalling goed af te sluiten

 • Het helpt je in de verwerking van de bevalling en alle indrukken die komen kijken bij het prille moederschap

 • Het helpt om de overgang naar buiten te maken, bijv. als je weer gaat werken

 • Je voelt je herboren​


Ook in geval van een miskraam of een stilgeboorte kan een Rebozo Sluitingsritueel ondersteuning bieden. Neem in dat geval contact met me op.

 

WAT KOM IK BIJ JE DOEN

Ik kom het ritueel bij jou thuis geven. Het ritueel duurt 2 tot 3 uur en bestaat uit:

 • Het delen van je (bevallings)verhaal

 • Een ontspannende buik-, gezichts-, en voetmassage

 • Het wiegen en sluiten van het lichaam d.m.v. de rebozo doeken

De rebozo massage wordt afgesloten met kruidenthee en gedroogd fruit.
Optioneel is deze behandeling uit te breiden met een yoni-steam.


Het ritueel kan een bijzondere ervaring zijn om te delen met een voor jou belangrijk persoon (je partner, een vriendin, zus of moeder), waarbij deze persoon tijdens het wiegen en sluiten met de rebozo doeken een actieve rol heeft.
Maar dit hoeft natuurlijk niet.
Wel is het prettig voor jezelf als er iemand beschikbaar is om voor je baby (of ouder kind) te zorgen, zodat jij in alle rust en ontspanning deze behandeling kunt ontvangen.
De behandeling kan vanaf 6 weken na de bevalling gegeven worden, maar ook als je al (veel) langer geleden bevallen bent kan een Rebozo Sluitingsritueel helend werken.

 
11.jpg
 

2,5 jaar na mijn bevalling schoot mijn lijf nog steeds in de stress bij elk huiltje van mijn zoon, hij was een huilbaby. Ik zocht iets om die vervelende periode zowel mentaal als lichamelijk af te sluiten en toen kwam Tjarda op mijn pad.
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van een Rebozo Sluitingsritueel en vond het een beetje spannend, maar Tjarda heeft me enorm op mijn gemak gesteld.
Het was heerlijk om mijn lijf een groot cadeau te geven: totale ontspanning en aandacht voor mijzelf! Ik merk dat ik mentaal rustiger ben en dit heeft een fijn effect op de omgang met mijn zoontje. Ik heb een minder kort lontje en kan beter uit de vicieuze cirkel van huilen en stress stappen. Ik kan het iedereen aanraden, ook als je zwangerschap (zoals bij mij) al even geleden is!

Anne, Leerdam

 

Wil jij dit bijzondere ritueel ook ervaren?

 

TARIEF

Prijs excl. reis- en parkeerkosten
Maximale reisafstand 45 min.

295,-

2-3 uur durende behandeling

 • Het delen van je bevallingsverhaal

 • Een ontspannende buik-, gezichts- en voetmassage

 • Het sluiten van het lichaam d.m.v. de rebozo doeken

 • Afsluiting met kruidenthee en gedroogd fruit.


Optioneel uit te breiden met een yoni steam:

 • Verlenging van de behandeling met 30 min. ​tegen een meerprijs van 50,-

 
6D1A8010-EEE9-4CB1-8E52-3F4C5F738B49[174