IMG_6603.jpg

ZWANGERSCHAPSYOGA IN AMERSFOORT

Goed voorbereid en met vertrouwen de bevalling tegemoet

 

Waarom Zwangerschapsyoga?
Een zwangerschap is één van de meest bijzondere periodes in het leven van een vrouw. Zwanger zijn is prachtig en tegelijkertijd soms ook overweldigend; veel dingen vragen je aandacht en er verandert van alles in fysiek en mentaal opzicht. De zwangerschap is bij uitstek een periode om meer naar binnen te keren, om extra aandacht aan je veranderende lichaam te besteden en om contact te maken met het kindje in je buik. En natuurlijk wil jij je goed voorbereiden op de bevalling. Zwangerschapsyoga kan je hierbij helpen. In mijn lessen staan ontspanning, concentratie en kracht centraal. Deze drie begrippen zijn ontzettend belangrijk in zowel de zwangerschap als bij de bevalling. Ontspanning heb je nodig om jezelf niet uit te putten. Concentratie -aandacht- zodat je gedachten geen loopje met je nemen. Je hebt kracht nodig om je zwangerschap te dragen en ook tijdens de bevalling om je kindje ter wereld te brengen.

De adem is de basis. Door goed en bewust te ademen kun je een positieve invloed uitoefenen op allerlei processen in het lichaam: de doorbloeding, de bloeddruk, de spijsvertering. Maar ook op je gedachten en gevoelens. Tijdens de bevalling kan het concentreren op de adem je een gevoel van controle geven. Zwangerschapsyoga kan helpen bij allerlei ongemakken, zoals vermoeidheid, misselijkheid, bekkenklachten en (lage) rugklachten. En ook bij stress en spanning, gevoelens van onrust en de soms overweldigende emoties die komen kijken bij het verwachten van een kindje.

Dit is wat je ontdekt

  • Je leert in contact te komen met jezelf en met het kindje in je buik; je zwangerschap bewust te beleven

  • Je leert hoe je op een ontspannen manier de veranderingen in je lichaam kunt toelaten

  • Je leert te vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling

  • Ik bereid jou fysiek en mentaal voor op een zo ontspannen mogelijke bevalling

Dit doe ik door het aanleren van:

  • Diverse adem- en massagetechnieken die bruikbaar zijn tijdens de zwangerschap en de bevalling (evt. is een partnerles mogelijk)

  • Yoga oefeningen: goede basishoudingen, losmaak oefeningen, spierversterkende oefeningen en ontspannings- en aandachtsoefeningen

  • Perstechnieken en baringshoudingen

Doe mee met een (gratis) proefles en kom ook de kracht van yoga ervaren!

Locatie en tijdstip

Mijn lessen vinden plaats in de prachtige Pop-up yogastudio in Hoogland (Amersfoort- Noord) op:

Dinsdagavond van 19.15 - 20.30 uur

Adres: De Bik 1, 3828 AM Hoogland

Wil je de zwangerschapsyoga liever online volgen i.v.m. Corona of omdat je niet meer zo mobiel bent? Geen enkel probleem! Er is een livestream vanaf de studio mogelijk.

Zwangerschapsyoga op maat

Wil je liever individueel zwangerschapsyoga volgen? Dit kan; in de yogastudio, of ik kom bij jou thuis langs en geef jou yoga op maat. In de privélessen zal meer aandacht zijn voor je persoonlijke behoeften.
Je kunt dit ook samen met je partner doen, het is een hele goede voorbereiding op de bevalling.

 
 

Hele fijne zwangerschapsyoga in Amersfoort! De lessen werden op een duidelijke en rustige manier gegeven. Goede houdingen, oefeningen en ademhalingstechnieken die je kan toepassen tijdens de zwangerschap en bevalling.

Emma, Amersfoort

TARIEVEN

Groepslessen:

GRATIS proefles

€17,50 - 1 les (75 min)

€150 - 10 lessen (12 weken geldig)

Partnerlessen tegen een meerprijs van €15,-


Privélessen:

Bij jou thuis of in de studio

€75 - 1 les (75 min)

€260 - 4 lessen

 
pop up.jpg
 

Dana Yoga & Geboorte

Tel.: 0651230908

  • Facebook
  • Instagram

©2020 door Dana Yoga & Geboorte. Sikkelkruid 13 - 3824 PN Amersfoort -