_MG_9956-bewerkt.jpg

ZWANGERSCHAPSYOGA IN AMERSFOORT

Goed voorbereid en met vertrouwen de bevalling tegemoet

 

WAAROM ZWANGERSCHAPSYOGA?

‘Zwangerschapsyoga helpt je beter te ontspannen tijdens de zwangerschap en de bevalling.’
Bron onderzoek: Yoga during pregnancy: The effects on labor pain and delivery outcomes.


Een zwangerschap is één van de meest bijzondere periodes in het leven van een vrouw. Zwanger zijn is prachtig en tegelijkertijd soms ook overweldigend; veel dingen vragen je aandacht en er verandert van alles in fysiek en mentaal opzicht. De zwangerschap is bij uitstek een periode om meer naar binnen te keren, om extra aandacht aan je veranderende lichaam te besteden en om contact te maken met het kindje in je buik. En natuurlijk wil jij je goed voorbereiden op de bevalling. Zwangerschapsyoga kan je hierbij helpen. In mijn lessen staan ontspanning, concentratie en kracht centraal. Deze drie begrippen zijn ontzettend belangrijk in zowel de zwangerschap als bij de bevalling. Ontspanning heb je nodig om jezelf niet uit te putten. Concentratie -aandacht- zodat je gedachten geen loopje met je nemen. Je hebt kracht nodig om je zwangerschap te dragen en ook tijdens de bevalling om je kindje ter wereld te brengen.

De adem is de basis. Door goed en bewust te ademen kun je een positieve invloed uitoefenen op allerlei processen in het lichaam: de doorbloeding, de bloeddruk, de spijsvertering. Maar ook op je gedachten en gevoelens. Tijdens de bevalling kan het concentreren op de adem je een gevoel van controle geven. Zwangerschapsyoga kan helpen bij allerlei ongemakken, zoals vermoeidheid, misselijkheid, bekkenklachten en (lage) rugklachten. En ook bij stress en spanning, gevoelens van onrust en de soms overweldigende emoties die komen kijken bij het verwachten van een kindje.


'Yoga was echt het enige moment voor mezelf in de week, een moment om te verbinden met mijn baby in de buik. Ik vond het heerlijk!' Mirjam, mama van 3 kindjes

 
IMG_6603.jpg
 

WIL JIJ?

  • In contact komen met jezelf en met het kindje in je buik en je zwangerschap bewust beleven?

  • Leren hoe je op een ontspannen manier de veranderingen in je lichaam kunt toelaten?

  • Leren hoe je kunt vertrouwen op de wijsheid van je lichaam, ook tijdens de bevalling?

  • Je fysiek en mentaal voorbereid voelen op een zo ontspannen mogelijke bevalling?

Kom dan meedoen met mijn lessen!
Naast adem- ontspannings- en massagetechnieken krijg je praktische informatie over zwangerschap en bevallen. In overleg zijn partnerlessen mogelijk.

 
_MG_9945-bewerkt_edited.jpg

'Tjarda haar vriendelijkheid en haar stem geven je de ontspanning die je tijdens de zwangerschap zo nodig hebt. Ze weet op een fijne manier je de dagelijkse situatie even los te laten en te richten op jezelf en je kindje in je buik.' Martine, mama van 2 kindjes

 

Locatie en tijdstip

Mijn lessen vinden plaats in de prachtige Pop-up yogastudio in Hoogland (Amersfoort- Noord) op:
Dinsdagavond van 19.15 - 20.30 uur

​Adres: De Bik 1, 3828 AM Hoogland
Let op: lessen volgen in Amersfoort is wegens omstandigheden nog mogelijk tot medio december 2021!

Online

Wil je de zwangerschapsyoga liever online volgen i.v.m. Corona of omdat je niet meer zo mobiel bent? Geen enkel probleem! Er is een livestream vanaf de studio mogelijk.

​En komt het tijdstip jou een keer niet uit? Dan neem ik de les voor je op. Je hoeft dus nooit een les te missen!

Zwangerschapsyoga op maat

Wil je liever individueel zwangerschapsyoga volgen? Dit kan; in de yogastudio, of ik kom bij jou thuis langs en geef jou yoga op maat. In de privélessen zal meer aandacht zijn voor je persoonlijke behoeften.
Je kunt dit ook samen met je partner doen, het is een hele goede voorbereiding op de bevalling.

 
 

Ik heb echt veel gehad aan de yoga tijdens de bevalling, ik heb de hele tijd het gevoel gehad dat ik de controle had door mijn manier van ademen en ik voelde daardoor me heel beheerst. Bedankt voor wat je mij hebt geleerd tijdens de yoga, ik voelde me echt krachtig en vol vertrouwen!

Esther, Amersfoort

TARIEVEN

Groepslessen (75 min.):

GRATIS proefles

€150 - 10 lessen (12 weken geldig)
€ 85,00 - 5 lessen (6 weken geldig)
€17,50 - 1 les 

Partnerlessen tegen een meerprijs van €15,-


Privélessen:

Bij jou thuis of in de studio

€75 - 1 les (75 min)

€260 - 4 lessen

 
pop up.jpg